3 farklı artırılmış gerçeklik uygulaması Coachella katılımcılarına keyifli anlar yaşattı.
İlk kez 1999’da kurulan ve o günden bu yana sadece Amerika’nın değil, dünyanın en büyük müzik ve sanat festivallerinden biri haline gelen Coachella’nın popülerliği her geçen gün artıyor. İlk kez 2017 yılında 100 milyon dolar üzerinde gelir elde eden festivalin bu yılki ana şarkıcıları The Weeknd, Beyoncé ve Eminem. Özellikle Beyoncé’nin performansıyla dünya basınında geniş yer bulan festivale Türkiye’den de pek çok ünlü isim katılıyor.
Peki Coachella’da teknoloji alanında neler vardı? Festivalin katılımcılarına sunduğu artırılmış gerçeklik deneyimleri hem sanatı hem de teknolojiyi buluşturdu.
Forbes tarafından 2017 yılında “30 Yaş Altındaki 30 Kişi: Sanat ve Stil” listesinde gösterilen sanatçı Katie Stout tarafından Coachella için geliştirilen “Display This Oasis” eseri, artırılmış gerçeklikle oluşturulan bir heykel! Kullanıcıların sadece telefonlarıyla deneyimleyebileceği eseri sanatçının Instagram paylaşımı aracılığıyla siz de deneyimleyebilirsiniz.
Los Angeleslı sanatçı Adam Ferriss ise Coachella için 2 farklı artırılmış gerçeklik deneyimi geliştirdi. Sanatçının geliştirdiği Meta ve Ditto özellikleri, Coachella mobil uygulamasında yer alan Coachella Camera özelliğinde yer alıyor.
Meta sayesinde katılımcılar çektikleri fotoğraflara Polaroid tarzında çerçeveler oluşturabiliyor, telefonlarını hareket ettirdikçe farklı açılardan çerçeveler oluşturabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca favori fotoğraflarını sosyal medyada da paylaşabiliyorlar. Meta’nın nasıl çalıştığını bu adresten izleyebilirsiniz.
Ditto sayesinde ise kullanıcılar, festival alanında artırılmış gerçeklik sayesinde kurdeleler çizebiliyorlar. Kullanıcılar telefon ekranında parmaklarını hareket ettirerek ya da telefonlarını hareket ettirerek bu deneyimi yaşayabiliyorlar.