Nottingham Üniversitesinde geliştirilen filmin anlatısı, izleyicinin zihnine göre şekilleniyor.
Teknoloji alanında her geçen gün yeni bir gelişme yaşıyoruz; bu gelişmeler sanat dünyasını da etkiliyor: Örneğin yapay zeka kullanılarak dünyada ilk kez şarkı bestelenmiş, Harry Potter’ın bir bölümü yazılmış ve yapay zeka, resim alanında da kullanılmıştı.
Sinema alanında ise yeni bir gelişme yaşandı. BBC tarafından yayınlanan habere göre, izleyen kişinin beyin aktivitesine göre anlatısı şekillenen film geliştirildi. Nottingham Üniversitesinden Richard Ramchurn tarafından geliştirilen The Moment (An) filmi, izleyen kişinin beyin aktivitelerine göre şekilleniyor: İzleyen kişiye takılan kulaklıklı monitör sayesinde nöronlar tarafından iletilen elektrik sinyalleri algılanıyor.
The Moment’te izleyicinin odaklanmasına bağlı olarak sahneler daha uzun ya da kısa olabiliyor: Her izleyenin adeta kendi “benzersiz” filmini oluşturabileceği The Moment, her izlemede 100’den fazla hikaye konusu ve 1 trilyon farklı kombinasyon sunuyor.
Prömiyerini 7 Haziran’da Sheffield DocFest’te (Sheffield Belgesel Festivali) yapacak olan The Moment, son derece ilginç bir deneyim olacağa benziyor.