Facebook’un ilk olarak F8 Konferansı’nda platforma dönüştürmeyi planladığını duyurduğu Messenger uygulaması, o günden bu yana pek çok yeni özellik kazanarak pek çok yeni özellik kazandı.
Nisan ayında https://messenger.com/ adresinden masaüstü sitesi de açılan Messenger’a kullanıcılar cep telefonları olmadan da bağlanarak mesaj alıp gönderebilme şansına kavuşmuşlardı. sitesi de açılan Messenger’a kullanıcılar cep telefonları olmadan da bağlanarak mesaj alıp gönderebilme şansına kavuşmuşlardı.
Yine Nisan ayında Messenger’a sesli ve görüntülü arama özelliği ekleyen Facebook, bu sayede yeni kullanıcı kazanma hızını da artırmış oldu: İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Kanada, Danimarka, Hırvatistan, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Laos, Litvanya, Meksika, Nijerya, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Birleşik Krallık (İngiltere) ve Uruguay’da kullanıma sunulan sesli ve görüntülü arama özelliği, Mayıs ayında tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişletilmişti.
Kullanıcılara daha önce yazışmadıkları kullanıcılar hakkında da bilgiler vermeye başlayan Messenger uygulaması, Haziran ayında 1 milyar indirilme barajını aşmıştı.
Facebook’un bir sonraki hamlesi ise, Messenger’a kaydolmak için Facebook kullanma zorunluluğunu kaldırması oldu. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Peru ve Venezuela’da kullanıma sunulan özellik, yakın zamanda dünya çapındaki pek çok ülkede kullanılabilir hale gelmişti. Artık Facebook kullanıcısı olmayan kişilerin Messenger’a ad, soyad ve telefon numaralarını girerek kaydolabilme özelliği ile Facebook, uygulamayı daha da geniş bir platforma dönüştürüyor.
Bunun son gelişmesi ise uygulamaya eklenen markalara mesaj gönderme özelliği oldu. Artık Facebook reklamlarında call to action olarak “Mesaj Gönder” seçeneği de bulunuyor. Bu özellik ile kullanıcılar reklam ile ilgili yorum yapmadan doğrudan reklam üzerinden marka ile etkileşime girebiliyorlar. Facebook bu reklam modeli özelinde yeni bir rozet uygulamasını da başlattı. Markaların mesajlara cevap verme süresi üzerinden “Mesajlara Çok Duyarlı” gibi rozetler sayfalarda görünüyor olacak. Elbette ki bu rozeti kazanmak için markaların mesajların %90’ına 5 dakikadan daha kısa südre dönüş yapması gerekiyor.