Microsoft, MR teknolojisinde kuantumdan ilham alan algoritmaları ve HoloLens’i kullanmayı planlıyor.
Kuantum bilgisayarlar, uzun süredir teknoloji dünyasında önemli bir araştırma konusunu oluşturuyor: Kuantum bilgisayarlar alanında Paul Benioff, Yuri Manin, Richard Feynman ve David Deutsch gibi bilim insanlarının 1980’lerdeki çalışmalarından ilhamla geliştirilme çalışmaları başlayan kuantum bilgisayarlar, günümüzde gelişimlerinde hala çok erken bir noktada bulunuyor. Bindirme (süperpozisyon) ve dolaşma gibi kuantum mekanik fenomenini kullanan kuantum bilgisayarları alanında önemli bir haber de Microsoft cephesinden geldi.
The Next Web tarafından yayınlanan habere göre, Microsoft, tıbbi görüntüleme konusunda günümüz bilgisayarlarının yapabildiklerinden daha fazlasına ulaşmak için kuantum teknolojisi kullanacak. Case Western Reserve Üniversitesi ile iş birliği kapsamında, Redmond şirketi, Microsoft’un sanal gerçeklik başlığı HoloLens’i, manyetik görüntüleme (MR) alanında kullanacak. Bunu yapmak için, kuantumdan ilham alan algoritmalar geliştirilecek ve bu sayede geleneksel bilgisayarların işleyebileceklerinden çok daha fazla veriyi işleyecek.
Manyetik Rezonans Parmak İzi (Magnetic Resonance Fingerprinting – MRF) teknolojisi olarak isimlendirilen teknolojide aynı zamanda HoloLens kullanılacak. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, bu teknolojiyle çekilen MRF görüntülerini HoloLens ile görüntüleyebilecekler.
Görsel: Microsoft