Los Angeles metrosunda vücut tarayıcılar kullanılacak.
Kamusal alanda güvenlik, oldukça ciddi bir konu. Yakın tarihimizde Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde çeşitli saldırılar yaşandı. Bu sebeple başta havacılık sektörü olmak üzere diğer ulaştırma alanlarında da çeşitli önlemler alınıyor.
Vücut tarayıcıları da bunlardan biri. İlk olarak havalimanlarında kullanılan vücut tarayıcıları, yolcuların kıyafetlerini çıkarmadan ya da güvenlik görevlilerinin yolcuları aramasına gerek kalmadan vücutlarını tarayabiliyor.
Wikipedia’ya göre, ilk olarak Amsterdam, Hollanda’daki Schiphol Havalimanında 2007’de kullanılmaya başlanan vücut tarayıcıları, daha sonra diğer havalimanlarında da faaliyete geçti. Son yaşanan gelişmelere bakılırsa vücut tarayıcılarının kullanım alanı genişliyor.
BBC tarafından yayınlanan habere göre, Los Angeles yerel ulaşım otoritesi, Los Angeles metrosunda vücut tarayıcılarının kullanılacağını duyurdu. Taşınabilir vücut tarayıcıları, yolcuların ekstra bir kontrol noktasından geçmesine gerek kalmadan tarama işlemlerini yapacak. Tarayıcılar, yolcular bilet turnikelerinden geçerken ya da yürüyen merdivendeyken de tarama yapabilecek.
Tarayıcılar, şüpheli cisimleri 10 metre uzaklıktan dahi tespit edebiliyor ve saatte 2000’den fazla yolcuyu tarayabiliyor.
Los Angeles metrosunda bazı istasyonlara kurulacak olan tarayıcıların kalıcı olup olmayacağı ise henüz belli değil.
Sizce bu yerinde bir uygulama mı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Görsel: Thruvision